modernevillastucwerk.jpg
modernevillastucwerk.jpg
modernevillapassiefbouwblok.jpg
modernevillapassiefbouwblok.jpg
modernevillaenergiezuinigzongerichtontwerp.jpg
modernevillaenergiezuinigzongerichtontwerp.jpg
modernevillaenergiezuinig-1.jpg
modernevillaenergiezuinig-1.jpg
modernevillaarchitectuur.jpg
modernevillaarchitectuur.jpg
plattegrondsituatie.jpg
plattegrondsituatie.jpg
plattegrondBG.jpg
plattegrondBG.jpg
plattegrondVD.jpg
plattegrondVD.jpg
detailpassiefbouwblok.jpg
detailpassiefbouwblok.jpg

PLANTOELICHTING

In de populaire nieuwbouwwijk Passewaaij is de bouw van een extra villa mogelijk gemaakt door een bestemmingsplan wijziging. Aan een bestaande weg die is opgenomen in het stedebouwkundig plan mogen we een nieuw vrijstaand woonhuis ontwerpen, als landmark. Dus niet behorend bij de bestaande straat of de omliggende wijken.

Ruimtelijke kwaliteit is wel als voorwaarde opgenomen maar dit alzijdige ontwerp voldoet ruimschoots aan die randvoorwaarde. De opdrachtgevers wilden een optimale relatie tussen de woonkamer en de ruime tuin.

Door het hoekraam is vanuit de woonkeuken zicht op  rotonde en de straat terwijl privacy gewaarborgd blijft. 

Op het gebied van wooncomfort worden hoge eisen gesteld, maar door de energiezuinige bouwkundige schil en de duurzame opwekking van de benodigd energie kunnen wij een optimaal woonklimaat realiseren zonder hoge energie nota. De warmtepomp met grootte boiler en het vraag gestuurde balansventilatie systeem zijn technieken die hun duurzame werking al hebben bewezen en we hier toepassen, het platte dak is uitstekend geschikt voor de plaatsing van PV panelen.

Deze moderne woning gaan we met warme afwerken, licht en donkerstucwerk, mat zwarte aluminium kozijnen en open houten gevelbekleding. Iedere massa krijgt een eigen detaillering  zodat een harmonisch geheel ontstaat.

 

 

PDF
d@advertentie-2016-pascal
PDF [2.5 MB]
Download (4 downloads)