PLANTOELICHTING

Op een prachtige locatie aan de rand van het levendige centrum van Bussum, staat het beeldbepalende pand "De Rozenboom".

 In de loop van de tijd zijn veel van de oorspronkelijke karakteristieke details verloren gegaan. De uitdaging was om dit pand weer haar oorspronkelijke functie en allure te geven.

 Het bestaande hoofdgebouw en de geslaagde bijgebouwen handhaven we en brengen we terug met haar oorspronkelijke detaillering, glas-in-lood en rijk omtimmerde goten en dakranden. Op de begane grond is een grand-cafe met restaurant gevestigd, Bel-Ami, op de verdiepingen zijn 6 appartementen gerealiseerd.

 Door sloop van bijgebouwen ontstaat ruimte voor nieuwbouw. Deze zal ondergeschikt worden aan het gerenoveerde hoofdgebouw.

 Wij hebben gekozen om de nieuwbouw te laten aansluiten op het kantoorgebouw van Herenstraat 2 met de karakteristieke voorgevel. Het prachtige metselwerkverband komt in eigentijdse vorm terug in de topgevels van de nieuwbouw. Door dubbele kappen toe te passen voegt het gebouw zich op een natuurlijke manier in de stedenbouwkundige korrelgrootte.

 De nieuwe serre maakt een overgang tussen de nieuwbouw en bestaande gebouwen, er ontstaat een sfeervol terras voor bezoekers van Bel Ami.

 

presentatie-0905-pres
PDF – 4,6 MB 1253 downloads