TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60444.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60444.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen8.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen8.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen2.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen2.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60438-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60438-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60437-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60437-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60441-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60441-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60442-2.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60442-2.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60440-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen60440-1.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen88345.jpg
TransformatiekantoorgebouwNieuwegeinMerowewoongebouw36appartementen88345.jpg
1203-opening.jpg
1203-opening.jpg

PLANTOELICHTING

Het leegstaande kantoor gebouwd met een betonstructuur gebaseerd op een moduulmaat van 6x3600, opgebouwd rondom een kern waarin trappenhuis en lift ca. hebben wij getransformeerd tot een woongebouw.

De locatie in een groenstrook langs het kanaal met korte verbinding tot het centrum met haar voorzieningen maakt deze transformatie mogelijk, de vraag naar betaalbare woningen wenselijk.
De appartementen al zijnde 1-2 kamerwoning worden ontsloten met een omwonende gang zodat het centrale trappenhuis een veilige vluchtroute garandeert.

De appartementen verkrijgen een buitenruimte op verdiepingen uitgevoerd al zijnde uitkragende open balkons, door wisseling van plaats ontstaat een spannende ritmiek in de gevels.

 Geluidsbelasting op de gevel wordt voorkomen met geluidschermen van gehard blank glas zodat bewoners ramen en deuren gewoon kunnen openen zonder beperkingen.

 

PDF
presentatie-1203
PDF [4.3 MB]
Download (4 downloads)