PLANTOELICHTING
We zeggen wel eens hoe moeilijker de locatie hoe groter de uitdaging. Dit was zeker een uitdagend project terwijl het bouwkundig vrij eenvoudig was, de werkplaats vernieuwen en de woning uitbreiden. Maar door de vorm van het kavel en het bouwvlak op het vigerende bestemmingsplan was het een hele puzzel.

De bestaande situatie bestond uit een veelvoud van eenvoudige bouwwerken zonder kwaliteit.

We hebben de bestaande hoofdbouwmassa gehandhaafd en een vrijstaande werkplaats gemaakt.

Deze bekleed met zwarte potdekseldelen, de woning is voorzien van stucwerk.

De uitbreiding heeft dezelfde maat als de hoofdbouwmassa alleen deze is hier haaks op geplaatst.

De tuindeuren en de dakkapel geven het woonhuis zicht op de tuin op deze L-vormige kavel.

Het geheel oogt vanzelfsprekend maar is het resultaat van noeste arbeid.

PDF
D@presentatie 1415a
PDF [3.5 MB]
Download (13 downloads)